首页 > 工作总结 > 陕西省渭南市临渭区铁路自立中学2019-2020学年高一英语下学期5月月考试题 含答案

陕西省渭南市临渭区铁路自立中学2019-2020学年高一英语下学期5月月考试题 含答案

2020-10-17 08:32:34

陕西省渭南市临渭区铁路自立中学2019-2020学年高一英语下学期5月月考试题

第I卷 (选择题,共80分)

第一部分 听力(共20小题;每小题1分,满分20分)

第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A.B.C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

1. What did the man do at Christmas?

A.He played computer games. B.He did the homework.

C.He played football.

2. What does the man mean?

A.It will take about a week to repair the clock.

B.It costs too much to have the clock repaired.

C.The clock is no longer worth repairing.

3. How much should the man pay?

A. $1.50. B. $2. C. $3.

4. What does the man show to the woman?

A. His visa. ? B. His ID card. ? C. His passport.

5.What will the woman do?

A.Leave for a wedding. B.Repair the TV set. C.Leave for a party.

第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A, B, C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6至7题。

6.When is Boxing Day?

A.On December 24. B.On December 25. C.On December 26.

7.What do the British usually do on Boxing Day now?

A.They do nothing really special.

B.They have a dog race and can get some money.

C.They still receive boxes of presents from the rich.

听第7段材料,回答第8至9题。

8. What has the man been doing these days?

A. On vacation. ?B. On business. ? C. On a sick leave.

9.How many countries have the man been to?

A. About 6. B. Nearly 16. C. Nearly 60.

听第8段材料,回答第10至12题。

10.What did the boy do last weekend?

A.He was busy doing his homework. B.He played football.

C.He played badminton.

11.What do we know about the woman?

A.She loves football very much. B.She has practiced playing the piano a lot.

C.She is usually too busy to go out with her family.

12.What will the boy do before the picnic?

A.Play badminton with his mother. B.Play football with his father.

C.Fly the kite with his sister.

听第9段材料,回答第13至16题。

13.What does Kate plan to do in Australia?

A.To stay at home for about two weeks. B.To spend some time on the beaches.

C.To take a tour around the country.

14.Where doesKate's best friend live?

A.In Canada. B.In Malaysia. C.On the Cook Islands.

15.What does the man think of the trip?

A.It will be a waste of time and money. B.It will take a great deal of energy.

C.It's just with in Asian countries.

16.What do we know about Kate?

A.She has got a Doctor's degree. B.She has got a Master's degree.

C.She is a chemist.

听第10段材料,回答第17至20题。

17.What did the speaker use to do for a living?

A.He worked in an advertising company. B.He worked on a farm.

C.He ran a village shop.

18.How does the speaker think of his job in the past?

A.Peaceful. B.Stressful. C.Boring.

19.What made the speaker change his life style?

A.The trouble with his own family life.

B.His hobbies like gardening and fishing.

C.His desire to start a business of his own.

20.What do we know about the speaker's wife?

A.She has no time for the family life. B.She used to smoke and drink too much.

C.She was separated from him for a while.

第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)

第一节 (共10小题;每小题2分,满分20分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

City of Winnipeg details on Thanksgiving hours for facilities and services.

Swimming Pools

All City of Winnipeg indoor swimming pools will be closed on Monday, October 12 with the exception of the Pan Am Pool and the Cindy Klassen Recreation Complex.

On Monday, October 12, the Great Pan Am Pool will be open from 10:00 a.m. to 2:00 p.m., and the Cindy Klassen Recreation Complex will be open from 2:00 p.m. to 6:00 p.m. Regular hours are in effect for all indoor pools on Saturday, October 10 and Sunday, October 11.

Winnipeg Parking Authority

To build the customer service area on the main floor of the Winnipeg Parking Authority office building at 495 Portage Avenue, the Winnipeg Parking Authority office will be closed on Friday, October 9, and will reopen on Tuesday, October 13 at noon.

Recycling/Garbage Collection

Recycling, garbage, and yard waste will be collected as normally scheduled for those with Monday as a collection day.

Canadian Blood Services

Canadian Blood Services is encouraging all donors to make blood donation part of their Thanksgiving celebrations.

CBS said the need for blood is greater around long weekends. Blood donor clinics will be held over the Thanksgiving long weekend in Winnipeg at the CBS clinic on 777 William Avenue:

On Saturday, October 10 from 8:00 a.m. to 2:00 p.m.

On Monday, October 12 from 10:00 a.m. to 2:00 p.m. and from 3:30 p.m. to 7:30 p.m.

21.What do we know about the schedule of Swimming Pools?

A.Regular hours are in effect on October 12.

B.The Cindy Klassen Recreation Complex is open on October 10.

C.All the indoor swimming pools are closed on October 12.

D.The Great Pan Am Pool operates normally on October 12. 

22.Which of the following places is closed for the longest time?

A.Swimming Pools. B.Canadian Blood Services.

C.Winnipeg Parking Authority. D.Recycling/Garbage Collection.

23.To celebrate your Thanksgiving by donating blood, you can go to the CBS clinic .

A.at 7:00 a.m. on October 10 B.at 3:00 p.m. on October 10

C.at 11:30 a.m. on October 12 D.at 2:30 p.m. on October 12

B

Everyone seems to be living for someone else.

I had once helped a friend of mine run a watermelon stall. I noticed something interesting when people came to buy watermelons, but nobody paid any attention to it because it seemed to be a common practice: almost every buyer would lift the melon up to their ear, smartly rap it, apparently trying to listen to something. I wondered what they expected to hear. Finally I could no longer hold back my curiosity and made bold to ask a customer—an elderly gentleman—about this. Hearing my question, he roared with laughter. Then he replied in a self-mocking(自嘲) tone,“Young lady, I have been doing this for more than fifty years. But all I know is that everybody would stare at you like you were a fool if you just pick up a melon and leave.”

Not long after that, my watermelon stall friend sent me an invitation to her wedding, which really surprised me. I asked her, “How come you're seized by a sudden whim(突然的念头) to get married? I even didn't know you had got a boyfriend.” She answered while counting money, “Everyone has to get married anyway. So, it is better to get married sooner than later.”

Have they forgotten their own heart? It may be safer and save a lot more worries to swim with the tide. The use of WE or US will give one a steady and sure sense of pride. But why do people usually feel uneasy when using “I”?

I find these somewhat funny.We have got used to following others' example. We feel at ease and justified simply because this is a way of US, a way having been practiced by so many people. But this massive practice is still wrong though we all follow suit. And in turn, we also take it for granted that we should judge the right and wrong of others by our own standard.

24.Why did the elderly gentleman rap the watermelon before buying it?

A.Because he expected to hear something.

B.Because he knew nothing about it.

C.Because he just followed suit.

D.Because he was a fool.

25.Which of the following can best replace the phrase“swim with the tide” in the fourth paragraph?

A.Follow the crowd. B.Swim against the tide.

C.Wear other people's clothes. D.Follow your heart.

26.What will be most likely written about by the author in the next paragraph?

A.Nothing.

B.A story about following your heart.

C.A funny story about how to follow your heart.

D.An example about judging others by your own standard.

27.Which is RIGHT according to the passage?

A.The author's attitude to “follow others' example” is positive.

B.The author understood why people rapped a watermelon at last.

C.The author felt unexpected when her watermelon stall friend wanted to get married.

D.The practice of following suit makes people feel at ease and justified only because it is a way of America.

C

Once a man needed a new pair of shoes. This man was very good at math. He knew that in order to get shoes that fit very well, it would be necessary to measure his foot size correctly.

So, before he went to the market, he carefully measured his feet and drew a very detailed picture of his feet on a piece of paper. Then before leaving the house, like a good mathematician, he rechecked his picture.

It was a very long way from the man's home to the market. It was past mid-day when the man arrived at the market. When the man reached the shoe stall, he realized that he had forgotten to bring his paper. He turned around and walked all the way back home to get it.

It was nearly sunset when the man returned to the market. There he found the market was closing. The shoemaker had packed up all of his shoes. “Foolish man,” the shoemaker said to the man when he was asked to unpack his goods to make a sale. “Why did you not just try on the shoes?”

The man hung his head shamefully, saying, “I guessed there was only one way to solve my problem. I should have checked with others for another solution that might have worked as well or better than my own.”

The above short story works well with school students and also teachers. Don't try to solve a problem with a single point of view; there may be many other ways of solving the same problem.

28.Before the man went to the market, he_________.

A.asked others for some advice

B.knew well about his foot size

C.measured his old shoes carefully

D.drew a pair of shoes on a piece of paper

29.The shoemaker considered the man to be_________.

A.stupid B.strange C.clever D.interesting

30.What does the author want to show by telling the story?

A.We should learn math very well.

B.It's necessary to ask for help at times.

C. We should think carefully before we act.

D.There is more than one way to solve a problem.

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。(选项中有两项为多余选项。)

I know you get that sense from TV that you can be rich and successful without any hard work—your ticket to success is through rapping or basketball or being a reality TV star. 31

The truth is, being successful is hard. You won't love every subject that you study. 32 Not every homework assignment will seem completely relevant to your life right at this minute. And you won't necessarily succeed at everything the first time you try.

That's okay. 33 JK Rowling—who wrote Harry Potter—her first Harry Potter book was rejected 12 times before it was finally published. Michael Jordan was cut from his high school basketball team. He lost hundreds of games and missed thousands of shots during his career. But he once said, “I have failed over and over again in my life. And that's why I succeed.”

These people succeeded because they understood the secret of success—you can't let your failures define you. 34 You have to let them show you what to do differently the next time. So if you get into trouble, that doesn't mean you are a troublemaker, it means you need to try harder to act rightly. 35

A.If you get a bad grade, that doesn't mean you're stupid, it just means you need to spend more time studying.

B.Some of the most successful people in the world are the ones who have had the most failures.

C.You have to let your failures teach you.

D.You won't get along well with every teacher that you have.

E.So many of you dream of being successful by hard work.

F.Failures can lead you to success.

G.Chances are you're not going to be any of those things.

第三部分 完形填空 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

I knew it was snowing before I opened my eyes.There was that special quiet in the air that comes when the city is heavily__36_with snow.My thirteen-year-old big brother, Lenny, came in and asked me if I wanted to go__37__with him in Madison Square Garden.

I had no time to__38__.I dressed myself in a hand-me-down winter coat, put on the boots and__39__the clasps(搭扣).Eventually, we__40__on the twenty-block journey in the snow.

The first twelve blocks weren't__41_, but the long cross town street__42__to be terrible.The fierce winds made it almost impossible to__43__forward.I could no longer__44__my brother.My__45__was uncovered.My hands and feet ached with__46__.

We stopped in a doorway for a rest.Lenny took his hands out of his pockets and bent down to refasten the__47__metal clasps of my boots.__48__that Lenny had to take care of me, I stared straight ahead and__49__a man walking toward us through the snow.

I was unable to__50__how old he was but he was tall, thin, and had a gentle,__51__face.He wore no hat.There was a__52__around his neck, and his overcoat, like ours, was caked with snow.He kneeled down before me and wrapped his soft wine-colored scarf__53__around my head.

I don't remember ice-skating that day, or how we got home.All my__54__holds is the snow, the__55_ of a stranger, and my big brother, Lenny.

36.A.mixed  B.Filled C.blanketed D.surrounded

37.A.skating B.Swimming C.running D.shopping

38.A.kill B.pass C.spend D.waste

39.A.fastened B.opened C.wore D.broke

40.A.cut off B.blocked out C.set out D.settled down

41.A.curious B.difficult C.distant D.heartbreaking

42.A.proved B.failed C.happened D.promised

43.A.ride B.look C.pull D.push

44.A.keep track of B.keep up with C.pay attention to D.stay away from

45.A.head B.neck C.hat D.overcoat

46.A.frost B.cold C.snow D.wind

47.A.small B.great C.dirty D.icy

48.A.Scared B.Ashamed C.Surprised D.Excited

49.A.viewed B.watched C.observed D.saw

50.A.recognize B.know C.describe D.tell

51.A.familiar B.pretty C.handsome D.strange

52.A.leather B.lace C.scarf D.circle

53.A.calmly B.roughly C.tightly D.closely

54.A.life B.memory C.family D.heart

55.A.kindness B.modesty C.optimism D.determination

第II 卷 ( 非选择题,共40分)

第四部分 语言知识运用(共两节,满分20分)

第一节 (共10小题;每小题1分,满分10分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

One day, I was waiting for my train in the waiting room, in 56 I saw large crowds of people. Among the crowds 57 (be) a little boy carrying some pairs of sunglasses in his hands.

The boy was about 10 years old. He was selling sunglasses. He tried from one person to another, but 58 (sad), nobody seemed interested in his sunglasses. Judging from the 59 (express) on his face, the boy was very 60

(disappoint). 

Out of sympathy for the poor boy, I 61 (give) him 20 dollars, saying that I was not in need of the sunglasses. 62 my surprise, he became angry. I didn't know what 63 (say) next. Then the boy said to me, “Either you buy a pair of sunglasses 64 you take back your money. I don't need your pity. I want to earn money with my own hands.” I apologized to the boy, and I told him that I would buy two pairs.

The boy managed to keep his self-respect and chose to make a living on his own. I couldn't help 65 (show) respect for the boy.

第二节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

When I was small, my parents were such busy that they had no time to look after me.As the result, I spent most of my childhood on my grandparents.I really enjoyed play with my grandfather.Last year, when my grandfather passed away, I felt a deep sad.Later, I decide to do something in the honor of my beloved grandfather.So I started making a short film.It tells a story of a small boy or his grandfather.The short film is very touching and is loving by many people.I think it's my love for my grandfather makes it so touching.

第五部分:书面表达(满分20分)

假设某英文网站正在征集读者最崇拜的杰出女性,请你根据以下提示信息介绍20世纪杰出的女性之一 ——海伦·凯勒(Helen Keller)。内容要点如下:

1.海伦·凯勒(1880~1968)在19个月大时,因疾病导致双目失明,双耳失聪,从此她便生活在无光、无声的世界里。

2.7岁时,她的父母给她找了一位老师——Miss Sullivan。Miss Sullivan在教海伦的过程中遇到了许多困难。由于海伦的坚强意志和智慧以及老师的技巧和耐心,她们克服困难,取得了成功。

3.海伦完成了大学教育,取得了英语文学学位;此后她致力于帮助盲聋儿童的工作。

注意:1.必须包括以上所有内容要点,但不能逐条翻译;

2.可以适当增加细节,以使内容连贯;

3.词数100左右。

参考词汇:意志和智慧will and intelligence 技巧和耐心skill and patience

英语文学学位a degree in English literature

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

_________________________________________________________________

英语试题答案

一、听力(共20小题,每小题1分,共20分)

1.B 2.C 3.C 4.C 5.A 6.C 7.A 8.B. 9.C 10.A 11.C

12.B 13.A 14.C 15.B 16.B 17.A 18.B 19.A 20.C

二、阅读理解(共15小题,每小题2分,共30分)

21.B  22.C  23.C  24.C  25.A  26.D 27.C  28.B 

29.A  30.D  31.G  32.D  33.B  34.C  35.A

三、完形填空(共20小题,每小题1.5分,共30分) 

36.C  37.A  38.D 39.A 40.C  41.B  42.A  43.D  44.B  45.A  46.B  47.D  48.B  49.D  50.D  51.C  52.C  53.C  54.B  55.A 

四、语法填空(共10个小题, 每小题1分,共10分)

56.which 57.was 58.sadly 59.Expression 60.disappointed

61.gave 62.To 63.to say 64.or 65.showing

五、短文改错(共10分)

When I was small, my parents were eq \o(such,\s\do12(so)) busy that they had no time to look after me.As eq \o(the,\s\do12(a)) result, I spent most of my childhood eq \o(on,\s\do12(with)) my grandparents.I really enjoyed eq \o(play,\s\do12(playing)) with my grandfather.Last year, when my grandfather passed away, I felt a deep eq \o(sad,\s\do12(sadness)).Later, I eq \o(decide,\s\do12(decided)) to do something in honor of my beloved grandfather.So I started making a short film.It tells a story of a small boy eq \o(or,\s\do12(and)) his grandfather.The short film is very touching and is eq \o(loving,\s\do12(loved)) by many people.I think it's my love for my grandfather eq \o(∧,\s\do12(that)) makes it so touching.

六、书面表达(共20分) One possible version:

Helen Keller was one of the greatest women in the 20th century. She was born in 1880 and died in 1968. When she was 19 months old, she became blind and deaf because of a serious illness. From then on she lived in darkness and silence.

When she was seven, her parents found a teacher, Miss Sullivan, for her. Miss Sullivan had a lot of difficulty in teaching Helen. With Helen's strong will and intelligence, combined with Miss Sullivan's skill and patience, they overcame all the difficulties. Helen became a capable student and finally she received a university degree in English literature. Later on she devoted all herself to helping the blind and deaf children.